nieslyszacy WCAG 2.0WCAG 2.0

Tematy

Książka pełna świetnych anegdot i barwnych opisów, jednocześnie uczona i popularna, traktuje o dziejach „tytoniowego ziela”. Autor, znakomity znawca przedmiotu, przywołuje żałosny przykład „pierwszego europejskiego tytoniarza” p. Rodriga de Jerez, którym zajęła się św. Inkwizycja, gdyż palenie tytoniu uważano podówczas za oznakę przyjaźni ze wszelkim diabelstwem. Wylądował na siedem (!) lat w więzieniu.


To pierwsze tego typu rozwiązanie, które całkowicie zrewolucjonizuje identyfikację dzieł sztuki pochodzących z grabieży wojennych. Dzięki aplikacji możliwa będzie automatyczna identyfikacja obiektu jedynie na podstawie fotografii wykonanej za pomocą telefonu komórkowego.


Rekrutacja prowadzących warsztaty kulinarne | do 10 marca

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie zaprasza do współpracy przy prowadzeniu warsztatów z zakresu rekonstrukcji kulinarnej.

pasternak_warsztaty_kulinarne_marcin_mastykarz_5.jpg

Zajęcia warsztatowe łączące elementy teoretyczne i praktyczne, poświęcone tajnikom kuchni staropolskiej to nowy punkt w ofercie edukacyjnej muzeum. Ich realizacja rozpoczęła się w kwietniu 2015 r. Program przeznaczony jest dla różnych odbiorców – od grup przedszkolnych do licealnych, a także dla dorosłych. Warsztaty wymagać będą od prowadzących nie tylko konkretnej wiedzy, ale także umiejętności pracy z dziećmi i młodzieżą, elastyczności oraz wprowadzania kreatywnych rozwiązań.


warsztaty_kulinarne_dzieci_Wojciech_Holnicki_1.jpg

 Co oferujemy?

  • Wynagrodzenie od 100 do 140 zł brutto za jedno spotkanie muzealne (w zależności od zaangażowania i stażu pracy). Liczba prowadzonych w danym miesiącu warsztatów zależy od dyspozycyjności prowadzącego.
  • Pracę w ramach umowy o dzieło.
  • Pracę w kreatywnym i zaangażowanym zespole.

 Kogo szukamy?

  • Przede wszystkim studentów lub absolwentów kierunków związanych z gastronomią i żywieniem, pasjonatów kulinariów, studentów lub absolwentów kierunków humanistycznych oraz osób posiadających doświadczenie w zakresie gastronomii.
  • Osób rzetelnych, uczciwych i zaangażowanych w wykonywane obowiązki.
  • Osób potrafiących pracować z dziećmi i młodzieżą.


 Zgłoszenia

Jeśli czujesz, że to praca dla Ciebie, prześlij CV na adres: mprzedpolewska[at]muzeum-wilanow.pl

Termin nadsyłania zgłoszeń: 10 marca 2017 r.

Na podstawie przesłanych dokumentów wybierzemy osoby, które zostaną zakwalifikowane do udziału w szkoleniu internetowym (zostaną o tym powiadomione drogą mejlową).

Wybrani kandydaci na prowadzących zostaną zakwalifikowani do dalszego etapu rekrutacji. Informujemy, że rekrutacja jest wieloetapowa i proces wyboru kandydatów zachodzi na każdym etapie.


drukuj
Podziel się:
Wykop Facebook
warsztaty_kulinarne_dzieci_Wojciech_Holnicki_1.jpg

Wielkanocne warsztaty kulinarne dla rodzin | 1 kwietnia (aktualność)

Zapraszamy na wielkanocne warsztaty kulinarne dla rodzin! Wspólnie poznamy nowe smaki i zapomniane produkty kulinarne, z których przygotujemy dania staropolskie. Wspólnie zasiądziemy do stołu, aby skosztować efektów naszej pracy. 1 kwietnia, godz. 11.00. Koszt: 20 zł

kuchnia_01.jpg

W staropolskiej kuchni (artykuł)

Zapraszamy na warsztaty kulinarne, podczas których porozmawiamy o tym, co kryje się pod pojęciem „kuchnia staropolska”, i spróbujemy obalić związane z tym stereotypy. Pod okiem profesjonalnego kucharza uczestnicy samodzielnie przygotują potrawy według XVII-wiecznych przepisów. Podczas zajęć nauczymy pobudzać smaki i wyobraźnię. Pokażemy, jak zaskakiwać gości niecodziennymi daniami.

Jak rezerwować/kupować bilety grupowe? (artykuł)

Za pośrednictwem modułu można w łatwy i szybki sposób zarezerwować lub kupić bilety na zwiedzanie grupowe z własnym przewodnikiem, na …

dzieci_Witkowska.jpg

Świąteczne warsztaty kulinarne dla szkół (aktualność)

Świąteczne przygotowania czas zacząć! W grudniowe wtorki i czwartki wspólnie z uczniami na warsztatach kulinarnych szukamy smaku i magii świąt, a także uczymy się przygotowywania świątecznych dań. Oferta skierowana do szkół.

Wojciech Wielądko, „Kucharz doskonały

Kulinarne zabawy z barwami, czyli estetyka w kuchni oświecenia (artykuł, Silva Rerum)

Wizualizacja kulinarna, z jaką mamy współcześnie do czynienia w restauracjach, w świecie wirtualnym czy modnych czasopismach, uświadamia nas, że jedzenie …

cebula, PJ Redoute Les liliacees copyrights 1995-2010 Missouri Botanical Garden.jpg

Kulinarne stereotypy w XVII wieku (artykuł, Silva Rerum)

Johann Sigismund Elsholtz, medyk i botanik służący na dworze elektora Rzeszy Fryderyka Wilhelma Brandenburskiego, w 1682 r. wydał drukiem książkę, …

44_wnetrze kuchni z kotlem na palenisku pod okapem_anonimowy miedzioryt wenecki 1643.jpg

Kulinarny słownik pana Wielądka (artykuł, Silva Rerum)

Wojciech Wincenty Wielądko, autor „Kucharza doskonałego” z 1783 roku na końcu swego dzieła umieścił „Słownik kuchenny i spiżarniany”, który w …