nieslyszacy WCAG 2.0WCAG 2.0

Tematy

To pierwsze tego typu rozwiązanie, które całkowicie zrewolucjonizuje identyfikację dzieł sztuki pochodzących z grabieży wojennych. Dzięki aplikacji możliwa będzie automatyczna identyfikacja obiektu jedynie na podstawie fotografii wykonanej za pomocą telefonu komórkowego.


Rekrutacja prowadzących warsztaty kulinarne | do 10 marca

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie zaprasza do współpracy przy prowadzeniu warsztatów z zakresu rekonstrukcji kulinarnej.

pasternak_warsztaty_kulinarne_marcin_mastykarz_5.jpg

Zajęcia warsztatowe łączące elementy teoretyczne i praktyczne, poświęcone tajnikom kuchni staropolskiej to nowy punkt w ofercie edukacyjnej muzeum. Ich realizacja rozpoczęła się w kwietniu 2015 r. Program przeznaczony jest dla różnych odbiorców – od grup przedszkolnych do licealnych, a także dla dorosłych. Warsztaty wymagać będą od prowadzących nie tylko konkretnej wiedzy, ale także umiejętności pracy z dziećmi i młodzieżą, elastyczności oraz wprowadzania kreatywnych rozwiązań.


warsztaty_kulinarne_dzieci_Wojciech_Holnicki_1.jpg

 Co oferujemy?

  • Wynagrodzenie od 100 do 140 zł brutto za jedno spotkanie muzealne (w zależności od zaangażowania i stażu pracy). Liczba prowadzonych w danym miesiącu warsztatów zależy od dyspozycyjności prowadzącego.
  • Pracę w ramach umowy o dzieło.
  • Pracę w kreatywnym i zaangażowanym zespole.

 Kogo szukamy?

  • Przede wszystkim studentów lub absolwentów kierunków związanych z gastronomią i żywieniem, pasjonatów kulinariów, studentów lub absolwentów kierunków humanistycznych oraz osób posiadających doświadczenie w zakresie gastronomii.
  • Osób rzetelnych, uczciwych i zaangażowanych w wykonywane obowiązki.
  • Osób potrafiących pracować z dziećmi i młodzieżą.


 Zgłoszenia

Jeśli czujesz, że to praca dla Ciebie, prześlij CV na adres: mprzedpolewska[at]muzeum-wilanow.pl

Termin nadsyłania zgłoszeń: 10 marca 2017 r.

Na podstawie przesłanych dokumentów wybierzemy osoby, które zostaną zakwalifikowane do udziału w szkoleniu internetowym (zostaną o tym powiadomione drogą mejlową).

Wybrani kandydaci na prowadzących zostaną zakwalifikowani do dalszego etapu rekrutacji. Informujemy, że rekrutacja jest wieloetapowa i proces wyboru kandydatów zachodzi na każdym etapie.


drukuj
Podziel się:
Wykop Facebook
warsztaty_kulinarne_dzieci_Wojciech_Holnicki_1.jpg

Wielkanocne warsztaty kulinarne dla rodzin | 1 kwietnia (aktualność)

Zapraszamy na wielkanocne warsztaty kulinarne dla rodzin! Wspólnie poznamy nowe smaki i zapomniane produkty kulinarne, z których przygotujemy dania staropolskie. Wspólnie zasiądziemy do stołu, aby skosztować efektów naszej pracy. 1 kwietnia, godz. 11.00. Koszt: 20 zł

kuchnia_01.jpg

W staropolskiej kuchni (artykuł)

Zapraszamy na warsztaty kulinarne, podczas których porozmawiamy o tym, co kryje się pod pojęciem „kuchnia staropolska”, i spróbujemy obalić związane z tym stereotypy. Pod okiem profesjonalnego kucharza uczestnicy samodzielnie przygotują potrawy według XVII-wiecznych przepisów. Podczas zajęć nauczymy pobudzać smaki i wyobraźnię. Pokażemy, jak zaskakiwać gości niecodziennymi daniami.

Jak rezerwować/kupować bilety grupowe? (artykuł)

Za pośrednictwem modułu można w łatwy i szybki sposób zarezerwować lub kupić bilety na zwiedzanie grupowe z własnym przewodnikiem, na …

dzieci_Witkowska.jpg

Świąteczne warsztaty kulinarne dla szkół (aktualność)

Świąteczne przygotowania czas zacząć! W grudniowe wtorki i czwartki wspólnie z uczniami na warsztatach kulinarnych szukamy smaku i magii świąt, a także uczymy się przygotowywania świątecznych dań. Oferta skierowana do szkół.

Wojciech Wielądko, „Kucharz doskonały

Kulinarne zabawy z barwami, czyli estetyka w kuchni oświecenia (artykuł, Silva Rerum)

Wizualizacja kulinarna, z jaką mamy współcześnie do czynienia w restauracjach, w świecie wirtualnym czy modnych czasopismach, uświadamia nas, że jedzenie …

cebula, PJ Redoute Les liliacees copyrights 1995-2010 Missouri Botanical Garden.jpg

Kulinarne stereotypy w XVII wieku (artykuł, Silva Rerum)

Johann Sigismund Elsholtz, medyk i botanik służący na dworze elektora Rzeszy Fryderyka Wilhelma Brandenburskiego, w 1682 r. wydał drukiem książkę, …

44_wnetrze kuchni z kotlem na palenisku pod okapem_anonimowy miedzioryt wenecki 1643.jpg

Kulinarny słownik pana Wielądka (artykuł, Silva Rerum)

Wojciech Wincenty Wielądko, autor „Kucharza doskonałego” z 1783 roku na końcu swego dzieła umieścił „Słownik kuchenny i spiżarniany”, który w …